Jeg er ikke typen der kan gå i biografen alene eller spise på en restaurant alene – men sidste sommer prøvede jeg konceptet omkring at rejse alene! Det var en både mærkelig og fantastisk oplevelse, som jeg overvejer at gøre igen i år. At rejse alene betyder ikke at man er ensom, og bare ikke har nogle at rejse med, men derimod at du ønsker at få en anden form for oplevelse – en som du ikke kan opnå ved at rejse med familie, venner og kæreste.

Det som jeg finder fedest ved at rejse alene er, at du er den eneste person du skal tænke på. Du kan gøre lige hvad DU vil, når DU vil det. Vil du virkelig besøge endnu et museum, eller vil du faktisk hellere besøge det lokale marked – så er det, det du gør. Brug tiden til at opleve et land uden kærest, guider og turistbøger, kan være en fantastisk oplevelse.

shutterstock_183153461

Jeg har samlet et par gode råd til, hvordan jeg igen vil få mig en fantastisk solo rejse. Hvis du selv står overfor denne mulighed, så kan der være nogle tips til dig også. Hvis du allerede har forsøgt dig med sådan en solo rejse, så smid endelig en kommentar med dine erfaringer. 

Planlægning

Når du rejser alene, så er en af de største fordele, at du kan planlægge lige præcis det du vil. Det kan også være en fed ide, slet ikke at planlægge noget – men hvis det er din første solo rejse, så lav en grundlæggende rejseplan. Gør brug af alle de gode tjenester såsom TripAdvisor, Hotels.com etc. Sammen med tjenesten Google Street View, så er du godt pakken på til rejsen (GSV er en god måde, at tjekke om hotellerne nu er som de siger de er). Skab dig et overblik over alle dine muligheder indenfor mad, shopping, oplevelser etc. – så kan ductage beslutningen på turen (med alt den rigtig information i bagagen). Er du ikke den bedste til at planlægge, men ønsker du stadig at rejse alene, så kan du få et rejsebureau til at hjælp. Tag her fat i nogle, som har erfaring med at planlægge individuelle rejser (Jeg har f.eks. gjort brug af DANexplore.dk).

Sikkerhed først

Det som ret ofte skræmmer folk er, at det er farligt at rejse alene. Så længe man tænker sig om, så er der ikke mere at frygte ved at rejse alene fremfor i flok. Man skal blot tænke sig om, når man færdes ude (oplyste områder, pas på lommetyve i store mængder, vide hvordan man får kontakt til ordensmagten etc.). Herudover, så skal du blot ved planlægningen, gennemsøge de områder som du ved du skal rejse i. Hvis du ikke kan finde ud af hvorvidt et område af den pågældende by er ok, så snak med de lokale (kiosker, hoteller etc.) når du er i landet. Brug din sunde fornuft, og så vil alt være godt.

Møde mennesker

At rejse alene giver dig chancen for at møde andre rejsende; ligesindede mennesker, der også er på et once in a lifetime eventyr. Du skal ikke være bange for at komme til at kende de mennesker, du deler hostel med, eller den gruppe af mennesker du møder på flyet. En solo rejser giver dig mulighed for at stifte bekendtskab med mennesker fra forskellige kulturer – hvilket er en oplevelse, som du ikke må gå glip af.

Solo rejser vil give dig muligheder, som du aldrig ville have oplevet på en rejse med en partner (familie, venner eller kæresten). Du vil skabe livslange venskaber, leve blandt de lokale, dele historier med ligesindede rejseentusiaster, og komme til at kende dig selv lidt bedre i processen.

Har du rejste alene? Del din inspiration herunder.