Har du overvejet en fodboldweekend i udlandet? I samarbejde med VisitFootball.dk giver vi dig hermed et par gode råd til hvordan du planlægger en billig fodboldtur.

fashionnursing-fodbold

  1. Start i god tid

Det bedst råd man kan følge når man skal rejse, og det gælder stort set alle typer rejser, er at være i god tid med planlægning og booking af diverse hoteller, fly osv. Dette gælder også på fodboldrejser, især fordi du rejser til en bestemt begivenhed (fodboldkampen). Denne begivenhed har en selvfølgelig en dato og en vis efterspørgsel. Dvs. der er altid et tidspres på at få billet til kampene. Rejser man f.eks. til Paris, står Eiffeltårnet der hver dag og når man ikke op i det den ene dag, kan man gøre det den næste. Sådan er det ikke med fodboldkampe, får man ikke billet kan turen være helt lige meget. Husk derfor at være i god tid med planlægningen.

  1. Vælg et “billigt” fodboldland

Med “billigt” fodboldland henvises til prisen på kampbilletter. Der er faktisk meget stor forskel på billetpriserne i de store fodboldlande. Traditionelt er de fem store og mest populære fodboldlande i Europa, England, Spanien, Tyskland, Italien og Frankrig. Det er her du vil opleve fodbold på det højeste plan og her hvor der er flest tilskuere til kampene. Derudover med et par undtagelse af f.eks. Ajax Amsterdam i Holland og Celtic i Skotland.

Skal man have en billig fodboldtur til udlandet, kan det anbefales at gå udenom især England, som er langt det dyreste fodboldland. Vil man til Spanien skal man også forvente høje billetpriser hvis man vil se enten Barcelona eller Real Madrid. I land hvor man både får fodbold på højt niveau og billetpriser i den lave ende, er Tyskland. Ser man på value-for-money er Tyskland klart at foretrække mht. billetpriser, derudover er det også muligt at køre i bil fra Danmark på en rimelig tid. Italien, Frankrig og Holland ligger et sted fra billigt til lige niveauet under England, alt efter hvilke klubber man skal se.

  1. Vær fleksibel med flyafgange

Typisk når du rejser til udlandet for at se fodbold, foregår det med fly. De fleste storbyer i Europa har efterhånden billige flyforbindelser til ihvertfald København. Der er selvfølgelig også muligheden for at tage enten bil, bus eller tog ud i Europa, dog er flypriserne snart så lave at det stort set ikke kan betale sig andet end at flyve. Især hvis man husker punkt nummer 1, om at være i god tid.

Det gode råd her er dog også at være fleksibel med afgange, hvis man vil have de rigtigt billige flybilletter. Ofte kan man spare rigtigt mange penge ved at vælge de mindst efterspurgte afgange. Det kan f.eks. være at flyve afsted fredag morgen i stedet for fredag aften, hvor alle vil afsted. Det kan også være at tage flyet hjem fra weekendture mandag morgen i stedet for søndag aften. Når du søger flybilletter, så tjek de omkringliggende afgange og overvej om du kan få det billigere ved at være lidt fleksibel med afgang og hjemkomst.

Læs mere om fodboldrejser – klik her.