Jeg synes, at møbeltrenden i 2014 har budt på lækre sager. Og mange af slagsen. Jeg har kigget på sofa længe, ja faktisk siden januar, men uden at have købt endnu. Det er jo alligevel en stor det af ens hjem, og det skal også gerne være en sofa, som vi gider kigge på længe og forhåbentlig kan tage med os i hus, når vi engang er færdige med lejlighedslivet.

Jeg har mange yndlingsmøbler og har kigget samtlige danske og udenlandske boligmagasiner igennem, søgt på blogs og nettet rundt omkring for at finde noget godt, om vi kan relatere til.

Sofa

Nu bliver det vildt. Jeg har nemlig kigget lidt på ovenstående to forskellige stofsofaer, som begge er i en lidt mere kraftig farve, end vi måske er vant til her i Danmark. Men alligevel synes jeg altså de er fede. Jeg har forelsket mig i den gule pga. farven, men selvfølgelig også pga. de brede puder og den brede puf, som jeg lige kan se mig selv smide bene op på efter en herlig dag på job. Udfordringen bliver at finde puder jeg kan lide tror jeg. Måske mørkegrå vil være flot til.

Jeg har faktisk en cardigan i samme farve som den røde, og måske er det derfor jeg har den som favorit møbel. Men der er naturligvis et stykke vej fra cardigan til permanent sidde-møbel i stuen hver eneste dag. Jeg har også forelsket mig ret heftigt i Brooklyn lampen. Jeg synes det er en super retro og yderst cool lampe, der kunne give lokalet et lidt urbant look – lidt a la et fabriks atelier.

Møbeltrend 2014

Egentlig har vi ledt efter den perfekte hjørnesofa fra BoShop, men det er alligevel også noget af et kæmpemøbel at have i en lejlighed. Jeg kan dog se for mig, hvordan vi i et fremtidigt hus har en kæmpe hjørnesofa, hvor der er plads til en hel familie, så man rigtig kan hygge sig og være sammen omkring noget brætspil eller en god film. Dét er hygge på højt plan!

Tilbage til tidens trends. Det er jo blevet en hel del mere populært at bruge farver i sin indretning. Det er vigtigt at overveje, hvilken type rum det er man indretter og med hvilke farver man indretter med. Hvordan får jeg det med en henholdsvis rød eller gul sofa i mit hjem? Bliver jeg afslappet af farven, eller stresser den min hjerne? Med disse overvejelser i baghovedet kan man med fordel ”besøge” sofaen flere gange i forretningen inden køb, så man er helt sikker på, at det er en farve, som man kan leve med i lang tid. Man skal også huske, at lyset i rummet som man har hjemme er anderledes end i forretningen, og derfor er det en fordel at få en stofprøve med hjem, så man kan lægge den forskellige steder i rummet og se, om farverne ændrer sig så meget at det ikke kan holdes ud.