Har du fulgt med på bloggen, så er har du helt sikkert haft lysten til at læse blogs, og læser sikkert allerede en masse af slagsen. Men kunne du tænkte dig at være blogger selv? Jeg har oplevet, at rigtig mange af mine læsere selv har lysten til, at lave deres egen blog og blive blogger – og til dette har jeg kun 1 ting at sige – spring ud i det! Selvom blogger-livet ikke altid er perfekt, så vil jeg altid på langsigt mene, at alle får noget ud af, at lave en blog.

blogger

Selvom det godt kan være hårdt at have en blog, så er der alligevel en række ting, som gør det hele besværet værd. Herunder har jeg samlet nogle af de punkter, som jeg især synes det gør det besværet værd.

  1. Du møder andre interessante mennesker, som har de samme interesse som dig (kan sågar skabe gode venner igennem blogging).
  2. Disse mennesker bliver en del af dit netværk, som du senere hen kan benytte (f.eks. i jobsituationer etc.).
  3. Du opbygger dig et stærkt element til dit CV (når man en gang kommer dertil, så fremviser det meget at have en aktivt og “gammel” blog).
  4. Du har mulighed for at skabe en indtjening igennem bloggen.
  5. Du får mulighed for at deltage i en række PR-events mv. indenfor den branche som du skriver indenfor (nogle branche vil have flere af sådanne end andre).
  6. Du har mulighed for at anmelde produkter, som du efterfølgende kan beholde.
  7. Det er total AWESOME at være blogger :-)

Er du allerede overtal, så kan du besøg hvordan laver man en blog guiden over hos Unitate.dk, hvor du de viser dig alt du skal vide for, at lave din egen blog. At lave en blog er slet ikke så svært, og faktisk kan det gøres på bare 10-15 minutter :-) Og ja, man behøver faktisk ikke at være særlig teknisk for, at kunne lave bloggen på de 10 minutter (tro mig, jeg havde ingen ide om html, kodning etc. da jeg oprettede min blog i sin tid).

Mine personlige tips til nye bloggere

Har du lysten skal du bare springe ud i det, som nævnte er der en række fordele, og selvom det efterfølgende viser sig ikke at være dig – så har det kostet dig mindre en 300 kroner at forsøge. Hvis du er klar på at blive blogger og lave din egen blog, så har jeg samlet en række personlige tips, som kan hjælpe dig på vej. En række af disse er lært af bitter erfaring, så læs dem endelig, så du ikke begår de samme fejl som mig.

personlige tips

Tip #1: Tænk over dit navn allerede på forhånd, det er bare irriterende at vælge et navn som på sigt, ikke passer på det man skriver om. F.eks. er fashionnursing.dk måske ikke det mest gennemtænkte navn, hvis jeg ikke altid vil skrive om mode. Dog synes jeg også man skal passe på med at bruge sit eget navn (navnefternavn.dk), da det efterhånden er meget brugt og det ligger op til, at du skal være meget personlig på bloggen.

Tip #2: Vær ikke bange for at skifte tema undervejs, hvis du ikke er tilfreds med det du finder i første omgang. Det kan nemlig være meget demotiverende, hvis du går og er træt af dit design. Jeg har f.eks. været meget glad for temaer fra Themeforest.net.

Tip #3: Vær aktiv på andre blogs allerede fra starten, og udvælg en række af disse indenfor dit felt, som du ønsker at skabe en særlig forbindelse med. Find helst en på dit eget ”niveau”, således personen også har lyst til at skabe en forbindelse til dig.

 

Har du spørgsmål til enten hvordan man laver en blog eller hvorfor man skal lave en blog, så læg endelig en kommentar til mig :-)