Jeg havde endelig besluttet mig for, at hjemmetræning ville være vejen frem for mig, hvor jeg blot ville have fokus på enkelt billigt udstyr. Derfor anskaffede jeg mig diverse udstyr som f.eks. elastikker, vægte, måtter og så en boksepude. De første ting var nemme at købe, da der var få forskellige modeller, men da det kom til boksepuden, så var det pludselig en helt anden sag.

Efter at have brugt en masse tid på, at vælge den helt rigtige boksepude til mine behov, så vil jeg dele lidt af min viden med jer. Jeg fandt de  fleste af informationerne på den danske hjemmeside boksepude.dk samt en række udenlandske som f.eks. myboxingcoach.com. Jeg har sammensat alt det bedste til dig, så du hurtigt kan finde ud af, hvilken boksepude der passer til dine behov.

1

Nogle af de ting som adskiller de forskellige boksepuder, og som er vigtige du er bevidst omkring, er følgende:

  • – Vægten på boksepuden
  • – Fyldet i boksepuden
  • – Overfalden på boksepuden
  • – Formålet/dit behov

Når det kommer til vægten, så er det blot vigtigt at du ikke tager en boksepude som er hverken for tung eller for let – ift. hvad du selv vejer. Hvis boksepuden vejer alt for meget, så får du nemt skader på fingre/hænder, og hvis den er for tung, så svinger den for meget, hvilket ikke giver dig en effektiv træning. Tommelfingerreglen er, at du skal vælge en boksepude der vejer ½ af din totalvægt.

2

Når det kommer til fyldet, så kan dette have en påvirkning når du slå på selve puden samt, hvordan puden ser ud efter lang tids træning. Det som jeg fandt ud af var, at du enten skal vælge enten med syntetisk fyld (de billige) eller en med sand (lidt højere pris), hvis du ønsker at bokse i mange år.

Selve overfladen findes i mange forskellige slags, men du finder ofte ægte læder eller syntetisk læder. Igen, hvis pengene er få, så er de syntetiske helt fine, men levetiden er længere ved ægte læder. Jeg har dog endnu ikke set folk, som kunne bokse deres pude i stykker fordi den var i syntetisk læder.

Det vigtigste du skal overveje er, hvad dit formål er med at købe boksepuden, da dette vil være den mest afgørende faktor. Er det fordi du faktisk skal træne op til boksning, så er der andre krav, end hvis du som mig blot, skal bruge det som fitnessredskab derhjemme.