CitrusJeg er den helt store citron spiser, og har altid et par citroner liggende i køleskabet derhjemme (+ i ny og næ et par limes – hvis nu en Mojito skulle melde sin ankomst!). Jeg har altid hørt hvor sundt citron skulle være, men ville egentlig gerne dele det med jer – plus lidt viden omkring hvad jeg bruger citron til.

De fleste bruger måske citronen til deres the, i deres vand og drinks samt til enkelte madopskrifter, men det er det. Her kommer min top 5 over, hvad du kan avende citron til. Bruger du citron til noget andet, så smid endelig en kommentar undr indlægget.

1. Lemon body scrub

En hjemmelavet lemon body scrub kan benyttes til, at gøre din hud glat og frisk. Dette sker fordi, citronernes kemi hjælper med adskillelse af døde hudceller, på den bedst mulige måde.

2. Få lysere negle

En citron kan benyttes til en lille hjemme-manicure. Dette kan nemt gøres ved, at benytte juicen fra citronen sammen med honning og varmt vand. Efter 5 minutter med fingerspidserne i dette, så vil du opleve, at dine fingerspidser bliver mere glatte samt citronen har givet dem en lysere effekt.

3. Få lysere tøj

Det er ikke dine negle og fingerspidser du kan lysne med citron (og andre ingredienser) men derimod også dit tøj. Citronen fungerer som et naturligt blegemiddel og kan således benyttes sammen med dit tøj. Tilføj blot en kop citronsaft sammen med din normal vask (virker bedst på hvidt tøj).

4. Fjerne mærkelige lugte

Har du en mærkelig luft i dit køleskab, som du bare ikke kan komme af med, så kan citron være en mulighed. Du skal blot efterlade en citronskal i køleskabet (eller dyppe en klud i citronsaft, og ligge den i køleskabet). Du vil blive overrasket over, hvor hurtigt det går.

5. Til naturlige striber

Har du naturlige farveforskellige i dit hår, så kan du bruge citron til at bringe disse frem. F.eks. hvis du er lyshåret, men har enkelte hårtotter som er lysere. Tilføj blot lidt citronsaft når du vasker dit hår.

 

Smid jeres citrontips herunder :-)